Informacja Administratora

Na podstawie art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), Dz. U. UE. L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r., dalej RODO informuję:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.6 ust.1 lit.c RODO),
3. jeżeli korzysta Pan/Pani z odnośnika na stronie będącego adresem e-mail placówki to zgadza się Pan/Pani na przetwarzanie danych w celu udzielenia odpowiedzi,
4. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
5. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
6. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
7. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
8. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
9. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
10. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu.
zamknij

Jadłospis

Jadłospis obowiązujący od 22.12.2025 do 23.12.2025

PONIEDZIAŁEK 22.12.2025

Śniadanie: Płatki Cheerios owsiane miodowe sypane na mleko (200g), pieczywo mieszane z masłem (45g), ser żółty (20g), ogórek kiszony (20g), herbata z cytryną (200g)

II śniadanie: mandarynka (100g), chrupki kukurydziane (30g)

Obiad: zupa pomidorowa z ryżem (250g), ziemniaki gotowane (100g), jajko na twardo w sosie chrzanowym (100g), surówka z jabłka (100g), kompot z owoców mieszanych (200g)

Podwieczorek: herbata miętowa z cytryną (200g), deser jogurtowo- owocowy (100g), ciastka bezcukrowe "Fit" (80g)

WTOREK  23.12.2025

Śniadanie: płatki jęczmienne na mleku (200g), pieczywo mieszane z masłem (45g), jajecznica (200g), serek "Almette" z ziołami (20g), papryka świeża (10g), pomidor malinowy (10g), herbata owocowa (200g)

II śniadanie: jabłko (100g), gruszka (100g)  

Obiad: zupa ogórkowa z ziemniakami (250g), ryż gotowany (100g), potrawka z kurczaka w sosie czosnkowo-jarzynowym (80g), mini marchewki gotowane (100g), kompot z owoców mieszanych (200g)

Podwieczorek:  kakao (200g), bułka z masłem (50g), twarożek z marchewką (30g), 

ŚRODA .12.2025

Śniadanie: 

 II śniadanie:  

Obiad:   

Podwieczorek:   

CZWARTEK .12.2025

Śniadanie: 

 II śniadanie: 

Obiad:  

Podwieczorek: 

PIĄTEK .12.2025 

Śniadanie: 

II śniadanie: 

Obiad: 

Podwieczorek: 

Lista alergenów

Lista alergenów:
Alergen nr 1: zboża zawierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz) oraz produkty pochodne
Alergen nr 2: skorupiaki i produkty pochodne
Alergen nr 3: jaja i produkty pochodne
Alergen nr 4: ryby i produkty pochodne
Alergen nr 5: orzeszki ziemne, orzechy arachidowe i produkty pochodne
Alergen nr 6: soja i produkty pochodne
Alergen nr 7: mleko i produkty pochodne
Alergen nr 8: orzechy tj. migdały, orzechy włoskie, laskowe, nerkowca, pistacjowe i produkty pochodne
Alergen nr 9: seler i produkty pochodne
Alergen nr 10: nasiona sezamu i produkty pochodne
Alergen nr 11: dwutlenek siarki i siarczany w stężeniach powyżej 10mg/kg lub 10mg/ w przeliczeniu na So2
Alergen nr 12: łubin i produkty pochodne
Alergen nr 13: mięczaki i produkty pochodne

Dotyczy produktów oznaczonych w jadłospisie*

Zgodnie z informacjami od producentów oznaczonych * produkt może zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy. Podobnie jak używane do przygotowania posiłków przyprawy: pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, tymianek, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy. W wędlinach i pasztetach śladowo mogą występować: soja, gluten, seler.