Informacja Administratora

Na podstawie art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), Dz. U. UE. L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r., dalej RODO informuję:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.6 ust.1 lit.c RODO),
3. jeżeli korzysta Pan/Pani z odnośnika na stronie będącego adresem e-mail placówki to zgadza się Pan/Pani na przetwarzanie danych w celu udzielenia odpowiedzi,
4. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
5. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
6. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
7. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
8. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
9. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
10. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu.
zamknij

Jadłospis

21.04.2025 - 25.04.2025

Dzień tygodniaŚniadanieII śniadanieObiadPodwieczorek
Poniedziałek

 

 

 

 

 

Wtorek

Płatki kukurydziane na mleku (200g)  Pieczywo mieszane z masłem (45g), Ser żółty (20g), Szynka konserwowa (20g), Ogórek zielony (10g) Herbata z cytryną (200g) Alergeny: 1,10,11,3,6,7,8,9

Jabłko (100g) ciastka bezcukrowe "Fit" (80g)

 

 

 

Zupa brokułowa z ziemniakami (250g), Makaron z białym serem i musem truskawkowym (250g) Kompot z owoców mieszanych (200g)  Alergeny: 1,11,3,7,8,9

Jajko gotowane ze szczypiorkiem (40g), Bułka kajzerka z masłem (60g) Herbata miętowa z cytryną (200g) Alergeny: 1,3,6,7

Środa

Kasza manna na mleku (200g) Pieczywo mieszane z masłem  (45g), Polędwica sopocka (20g) Pomidor malinowy (10g) Herbata owocowa (200g)    Alergeny: 1,10,11,3,6,7,8,9

 

Banan (100g)

 

 

Zupa krem z białych warzyw z groszkiem ptysiowym  (250g), Gulasz z indyka w sosie własnym (100g),  Kasza kuskus (100g) Surówka kolorowa (ogórek, papryka, kukurydza) (100g) Kompot z owoców mieszanych (200g)  Alergeny: 1,11,3,7,8,9

Chleb słonecznikowy z masłem (45g),  Serek Almette (20g), Awokado (20g) Kawa "Inka" na mleku (200g) Alergeny: 1,11,3,7,8,9 

Czwartek

Płatki owsiane na mleku (200g) Pieczywo mieszane z masłem (45g), Kiełbasa żywiecka (20g) Ogórek kiszony (10g) Herbata z cytryną (200g)   Alergeny: 1,10,11,3,6,7,8,9 

 

Gruszka (100g) krakersy (60g)

 

 

Zupa ryżanka (250g) Kotlety z piersi kurczaka (80g),  Ziemniaki gotowane (100g) Mizeria (100g) Kompot z owoców mieszanych (200g) Alergeny: 1,11,3,7,8,9

Chleb ciemny ziarnisty z masłem (50g),  Ser żółty (20g) Papryka świeża (10g) Herbata owocowa (200g)  Alergeny: 1,11,3,7,8,9

Piątek

Płatki Cheerios owsiane sypane na mleko (200g), Pieczywo mieszane z masłem (45g), Szynka wiedeńska (20g), bukiet warzyw (20g), Herbata owocowa (200g) Alergeny: 1,10,11,3,5,6,7,8,9

mix owoców (150g) ciastka domowe (80g)

Zupa zacierkowa (250g),  Jajko na twardo w sosie chrzanowym (100g), Ziemniaki gotowane (100g), Fasolka szparagowa zielona z masłem klarowanym (100g) Kompot z owoców mieszanych (200g) Alergeny: 1,10,11,3,5,6,7,8,9

Chleb razowy z masłem (50g), Pasta z ryby wędzonej ze szczypiorkiem (35g) Herbata miętowa z cytryną (200g)

Alergeny: 1,11,3,7,8,9

 

Produkty i substancje alergizujące

SUBSTANCJE LUB PRODUKTY POWODUJĄCE ALERGIE LUB REAKCJE NIETOLERANCJI

Zgodnie z rozporzadzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady Nr 1169/2011 w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności, które ze szczególnym uwzględnieniem alergenów  muszą byc łatwo dostępne tak, aby rodzic miał świadomość, że w odniesieniu do danej żywności występują kwestie związane z alergiami i nietolerancją pokarmową.

NUMER ALERGENUNAZWA ALERGENU
1.

Zboża zawierajace gluten (pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz) oraz produkty pochodne.

2.

Skorupiaki oraz produkty pochodne.

3.

Jaja i produkty pochodne.

4.

Ryby i produkty pochodne.

5.

Orzeszki ziemne, orzechy arachidowe oraz produkty pochodne.

6.

Soja i produkty pochodne.

7.

Mleko i produkty pochodne.

8.

Orzechy: migdały, orzechy laskowe, włoskie, nerkowca, brazylijskie, pistacjowe oraz produkty pochodne.

9.

Seler i produkty pochodne.

10.

Nasiona sezamu i produkty pochodne.

11.

Dwutlenek siarki i siarzany w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10mg/ w przeliczeniu na SO2.

12.

Łubin i produkty pochodne.

13.

Mięczaki i produkty pochodne.

Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz prawdziwy i ziołowy, majeranek, oregano, bazylia, tymianek, zioła prowansalskie, cukier waniliowy, Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierć śladowe ilości glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy.