Jadłospis
Jadłospis obowiązujący od 03.11.2025 do 07.11.2025
PONIEDZIAŁEK 03.11.2025
Śniadanie: Płatki kukurydziane na mleku (200g), pieczywo mieszane z masłem (45g), kiełbasa krakowska sucha (20g), ogórek kiszony (20g), sałata (20g), herbata z cytryną (200g)
II śniadanie: sok owocowy naturalny (150g), chrupki kukurydziane (30g)
Obiad: zupa koperkowa z zimniakami (250g), risotto z mięsem i warzywami (250g), sałata lodowa skropiona cytryną (30g), kompot z owoców mieszanych (200g)
Podwieczorek: kakao (200g), chałka z masłem (60g), jabłko (100g),
WTOREK 04.11.2025
Śniadanie: płatki jęczmienne z mlekiem (200g), pieczywo mieszane z masłem (45g), twarożek z marchewką (30g), polędwica drobiowa (20g), ogórek zielony (20g), papryka (20g), herbata owocowa (200g)
II śniadanie: gruszka (100g)
Obiad: zupa pomidorowa z ryżem (250g), kotlet schabowy panierowany (80g), ziemniaki gotowane (100g), mizeria (100g), kompot z owoców mieszanych (200g)
Podwieczorek: kisiel owocowy (100g), bułka z masłem (50g),
ŚRODA 05.11.2025
Śniadanie: płatki owsiane na mleku (200g), pieczywo mieszane z masłem (45g), polędwica sopocka (20g), pomidor malinowy (10g), ogórek zielony (20g), herbata z cytryną (200g)
II śniadanie: melon (80g), herbatniki BB (16g)
Obiad: krupnik (250g), pulpety drobiowo-wieprzowe w sosie pomidorowym (80g), ziemniaki gotowane (100g), surówka z kapusty pekińskiej z rodzynkami i ananasem (100g), kompot z owoców mieszanych (200g)
Podwieczorek: chleb słonecznikowy z masłem (45g), kawa "Inka" (200g), ser żółty (20g), papryka świeża (20g)
CZWARTEK 06.11.2025
Śniadanie: kasza manna na mleku (200g), pieczywo mieszane z masłem (45g), pasztet drobiowy (40g), papryka świeża (10g), ogórek zielony (10g), ogórek kiszony (10g), herbata owocowa (200g)
II śniadanie: mandarynka (100g),
Obiad: zarzutka z ziemniakami (250g), zapiekanka z makaronu, jajek, kiełbasy i sera żółtego (250g), surówka marchwiowa (100g), kompot z owoców mieszanych (200g)
Podwieczorek: pudding ryżowy z polewa truskawkową (150g), biszkopty (60g), herbata miętowa z cytryną (150g)
PIĄTEK 07.11.2025
Śniadanie: płatki Cheerios owsiane sypane na mleko (200g), pieczywo mieszane z masłem (45g), szynka wiedeńska (20g), jaja gotowane na twardo (35g), ogórek zielony (20g), szczypiorek (10g), herbata z cytryną (200g)
II śniadanie: banan (100g)
Obiad: zupa zacierkowa (250g), kotlety rybne (100g), ziemniaki gotowane (100g), surówka z kapusty kiszonej (100g), kompot z owoców mieszanych (200g)
Podwieczorek: Kakao (200g), szarlotka (60g),
Lista alergenów
Lista alergenów:
Alergen nr 1: zboża zawierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz) oraz produkty pochodne
Alergen nr 2: skorupiaki i produkty pochodne
Alergen nr 3: jaja i produkty pochodne
Alergen nr 4: ryby i produkty pochodne
Alergen nr 5: orzeszki ziemne, orzechy arachidowe i produkty pochodne
Alergen nr 6: soja i produkty pochodne
Alergen nr 7: mleko i produkty pochodne
Alergen nr 8: orzechy tj. migdały, orzechy włoskie, laskowe, nerkowca, pistacjowe i produkty pochodne
Alergen nr 9: seler i produkty pochodne
Alergen nr 10: nasiona sezamu i produkty pochodne
Alergen nr 11: dwutlenek siarki i siarczany w stężeniach powyżej 10mg/kg lub 10mg/ w przeliczeniu na So2
Alergen nr 12: łubin i produkty pochodne
Alergen nr 13: mięczaki i produkty pochodne
Dotyczy produktów oznaczonych w jadłospisie*
Zgodnie z informacjami od producentów oznaczonych * produkt może zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy. Podobnie jak używane do przygotowania posiłków przyprawy: pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, tymianek, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy. W wędlinach i pasztetach śladowo mogą występować: soja, gluten, seler.
