Jadłospis
Jadłospis obowiązujący od 22.12.2025 do 23.12.2025
PONIEDZIAŁEK 22.12.2025
Śniadanie: Płatki Cheerios owsiane miodowe sypane na mleko (200g), pieczywo mieszane z masłem (45g), ser żółty (20g), ogórek kiszony (20g), herbata z cytryną (200g)
II śniadanie: mandarynka (100g), chrupki kukurydziane (30g)
Obiad: zupa pomidorowa z ryżem (250g), ziemniaki gotowane (100g), jajko na twardo w sosie chrzanowym (100g), surówka z jabłka (100g), kompot z owoców mieszanych (200g)
Podwieczorek: herbata miętowa z cytryną (200g), deser jogurtowo- owocowy (100g), ciastka bezcukrowe "Fit" (80g)
WTOREK 23.12.2025
Śniadanie: płatki jęczmienne na mleku (200g), pieczywo mieszane z masłem (45g), jajecznica (200g), serek "Almette" z ziołami (20g), papryka świeża (10g), pomidor malinowy (10g), herbata owocowa (200g)
II śniadanie: jabłko (100g), gruszka (100g)
Obiad: zupa ogórkowa z ziemniakami (250g), ryż gotowany (100g), potrawka z kurczaka w sosie czosnkowo-jarzynowym (80g), mini marchewki gotowane (100g), kompot z owoców mieszanych (200g)
Podwieczorek: kakao (200g), bułka z masłem (50g), twarożek z marchewką (30g),
ŚRODA .12.2025
Śniadanie:
II śniadanie:
Obiad:
Podwieczorek:
CZWARTEK .12.2025
Śniadanie:
II śniadanie:
Obiad:
Podwieczorek:
PIĄTEK .12.2025
Śniadanie:
II śniadanie:
Obiad:
Podwieczorek:
Lista alergenów
Lista alergenów:
Alergen nr 1: zboża zawierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz) oraz produkty pochodne
Alergen nr 2: skorupiaki i produkty pochodne
Alergen nr 3: jaja i produkty pochodne
Alergen nr 4: ryby i produkty pochodne
Alergen nr 5: orzeszki ziemne, orzechy arachidowe i produkty pochodne
Alergen nr 6: soja i produkty pochodne
Alergen nr 7: mleko i produkty pochodne
Alergen nr 8: orzechy tj. migdały, orzechy włoskie, laskowe, nerkowca, pistacjowe i produkty pochodne
Alergen nr 9: seler i produkty pochodne
Alergen nr 10: nasiona sezamu i produkty pochodne
Alergen nr 11: dwutlenek siarki i siarczany w stężeniach powyżej 10mg/kg lub 10mg/ w przeliczeniu na So2
Alergen nr 12: łubin i produkty pochodne
Alergen nr 13: mięczaki i produkty pochodne
Dotyczy produktów oznaczonych w jadłospisie*
Zgodnie z informacjami od producentów oznaczonych * produkt może zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy. Podobnie jak używane do przygotowania posiłków przyprawy: pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, tymianek, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy. W wędlinach i pasztetach śladowo mogą występować: soja, gluten, seler.
